Yhteystiedot ja ajankohtaista

Työskentelen syksyllä 2021 osa-aikaisesti kokopäivätyön ohessa. Pidän yhden kirjallisuusterapeuttisen ryhmän syksyn aikana, ilmoittautuminen on käynnissä. Yksilötapaamisia on mahdollista varata ilta- ja lauantai-aikoihin.

Kirjallisuus- ja lyhytterapeuttinen tuki

Ajankohtaista: Kirjallisuusterapeuttinen verkkoryhmä aikuisille (omaelämäkerrallinen kirjoittaminen) alkamassa syksyllä 2021, ilmoittautuminen on käynnissä. Ks.esite (PDF-tiedosto, latautuu suoraan verkkosivulle).

Otan yksilöasiakkaita myös lyhytterapeuttiseen työskentelyyn (työskentely voi tarvittaessa sisältää myös kirjallisuusterapeuttisia harjoituksia). Tapaamisaikoja voi varata (toimitila Helsingin Sörnäisissä ja Punavuoressa valinnan mukaan), ota yhteyttä puhelimella, meilitse tai lomakkeella. Syksyn ajan lyhytterapeuttiseen työskentelyyn vain lähitapaamiset tietoturvasyistä. Covid 19: Olen hankkinut molemmat koronarokotukset, joten lähitapaamiset ovat mahdollisia, mutta ajankohtainen tilanne vaatii edelleen maskin käyttöä.

Erityisasiantuntemukseni on työpaikkakiusaamis- sekä lähisuhdeväkivaltailmiöt, mutta erityisesti kirjallisuusterapeuttinen ryhmä- ja lyhytterapeuttinen yksilötyöskentely voivat sisältää hyvin laajasti ihmisen yleiseen hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyviä teemoja, kuten sosiaaliset suhteet ja niissä koetut ongelmat, päihteisiin liittyvät teemat (myös esim. läheisnäkökulma), suru, kuolema, selviytyminen. Olen työskennellyt monien haastavaksi miellettyjen aiheiden parissa.

Työyhteisösovittelu sekä muut sovittelutilanteet

Jo kahden ihmisen välinen ongelmatilanne riittää työyhteisösovittelun ottamiseksi ratkaisuvälineeksi. Ongelmien kohtaamista ei kannata pitkittää, koska ne vaikeutuvat ajan edetessä ja vakavat työhteisöongelmat voivat aiheuttaa sairastumisia, työstä pois jääntiä ja irtisanoutumisia. Sovittelu on toimiva ja osapuolet huomioiva keino kohdata asia. Toimin myös yhteistyössä työohjaaja, työyhteisösovittelija Sari Luttisen kanssa, ks.: sariluttinen.com.

Voin sovitella kahden tai useamman henkilön välisiä ongelmia myös yhdistyksissä, seuroissa sekä ystävyyssuhteissa. Syksyllä 2021 työskentelyajat ovat rajoitetut.

Muuta tärkeää

Tietosuojasta: En tallenna asiakkaiden käyntitietoja sähköisiin järjestelmiin (poislukien mikäli asiakas haluaa varata ajan sähköpostin välityksellä). Tapaamisessa paperille kirjatut muistiinpanot tuhoan heti asiakkuuden päättymisen jälkeen. Mikäli haluat välttää sähköpostin tai verkkolomakkeen käyttöä yleisistä tietoturvasyistä, yhteydenoton voi tehdä puhelimella. En pidä asiakasrekisteriä ajankohtaisen asiakkuuden päättymisen jälkeen ellei siitä ole sovittu erikseen.

Pidän kirjallisuusterapeuttisia verkkoryhmiä Zoom-työvälineen avulla. Sen tietoturva ei ole terapiatyöskentelyyn vaadittavalla tasolla, joten pidän verkossa tällä hetkellä vain omaelämäkerrallisen kirjoittamisen terapeuttisia ryhmiä, joissa asioiden yhteisen käsittelemisen taso on hyvin helposti osallistujan itsensä säädeltävissä. Osallistuja voi käsitellä terapeuttisessa prosessissa vaikeitakin teemoja kirjoittamalla sekä lukuaineiston kautta. Ryhmäkeskustelussa julki tuotavat asiat ovat osallistujan päätettävissä. Kirjallisuusterapiassa on keskeistä se, että saa osallistua ryhmässä siten, mikä itsestä hyvältä tuntuu.

Kaikki tiedustelut tietoturvaan ja rekisteröimiseen liittyen:

Ota yhteyttä

Sanna Sutela 040 5252 869, sanaluoma (at) gmail.com.

Alueet: Helsinki, Uusimaa, Tampereen seutu, sopimuksen mukaan koko eteläinen Suomi.

Sanaluoma Oy, Y-tunnus: 299 3396-3

Kuvassa: Sanna Sutela, kuvaaja: Kristina Salmi.

Sanna Sutelan kuva.

Lämpimästi tervetuloa Sanaluomaan!